Uzdrīkstos, domāju, radu

6.c klase saņem galveno balvu olimpiādē – konkursā “Uzdrīkstos, domāju, radu!”

Pagājušā mācību gada beigās tagadējās 6.c klases komanda (Kārlis Ģirnis, Ketija Krieva, Marija Markule, Elīza Valtmane, Tīna Veckunga un Kārlis Zemdega) matemātikas skolotājas Vitas Brivkas vadībā piedalījās Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra ”Prātnieku laboratorija” organizētajā skolēnu komandu atklātajā olimpiādē – konkursā “Uzdrīkstos, domāju, radu!” un, cīnoties vairākās kārtās, ieguva 1. vietu vairāk nekā 150 Latvijas skolu komandu vidū.

Galveno balvu komanda nopelnīja visai klasei. Vakar, 28.septembrī, 6.c. klases skolēni to saņēma lepni un priecīgi. “Prātnieku laboratorijas” komanda ieradās Siguldas pilsētas vidusskolā, lai 6.c klasei organizētu eksakto jomu simulācijas mācību spēli “RažotPrieks”, kas risinājās 3 stundas.

Skolēni spēlē dibināja savus ražošanas uzņēmumus un piedzīvoja trīs biznesa gadus, kuros pirka izejmateriālus, ražoja produktus un pārdeva tos pircējam. Uzņēmumos darbojās direktori, finanšu direktori un citi speciālisti, lai, kopīgi strādājot, attīstot idejas, meklējot risinājumus, gūtu pēc iespējas lielāku peļņu. Spēle bija aizraujoša, un skolēni atzina, ka tā lika pārdomāt par sadarbības nozīmi jebkurā komandā. Netrūka arī atklājumu par daža laba klasesbiedra ikdienā nepamanītajām spējām un talantiem.

Pēc piedzīvotā visa konkursa garumā un spēlē  6.c klase (arī skolotāja Vita Brivka un klases audzinātāja Ilze Kisila) saka paldies “Prātnieku laboratorijai”, bet savus vienaudžus aicina uzdrīkstēties un piedalīties. Komandā ir spēks!