Junior Achievement Latvia

Iepazīstieties ar Maiklu Māri Trēgeru, Miku Kristapu Ozoliņu un Kristeru Jānīti no 12.a klases un viņu Robotu tehnoloģiju virziena ietvaros izveidoto skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) “Soilscape”! Lepojamies ar SMU panākumiem Junior Achievement Latvia rīkotajā valsts līmeņa pasākumā “Cits Bazārs”, kur tas tika nominēts kategorijai “Tehnoloģiskas inovācijas produkts/pakalpojums”.

Puiši stāsta par savu produktu un pieredzi “Cits Bazārs”:

“Mūsu produkts ir ierīce, ko uzstāda telpaugu puķupodā, no kurienes tā uz mobilo lietotni nosūta informāciju par augsnes stāvokli – mitrumu un temperatūru. Šī ierīce palīdzēs uzlabot augu stāvokli, jo zināsiet, cik bieži to vajadzētu aplaistīt, gan ietaupot ūdeni, gan nepārlaistot vai neļaujot augam nokalst. Mūsu produkts ir unikāls ar to, ka tas piemērots tieši telpaugu uzturēšanai un ir apslēpts puķupodā, kas nemainīs to, kā jūsu telpaugi izskatās pašlaik. Šobrīd esam izveidojuši funkcionējošu prototipu, kas spēj gan nolasīt informāciju par augsni, gan to attēlot mobilajā lietotnē.

Piedaloties pavasara “Cits Bazārs” pasākumā, redzējām daudz dažādu inovāciju no jauniešiem, un tas mūs ļoti priecē. Arī paši ieguvām daudz – gan, kā attīstīt savu produktu tālāk, gan arī saņēmām daudz pozitīvu vērtējumu no žūrijas un Latvijas Republikas Patentu valdes.

Pašlaik aktīvi gatavojamies 12. klases eksāmeniem, tomēr esam arī motivēti pēc kāda laika atsākt darbu pie mūsu produkta turpmākas attīstīšanas.”